Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek, újdonságok (friss!)

2018.12.01-én a pápai csoport rendezte a hagyományos 4 csoport tornáját. A sportcsarnokban kézilabda méretű pályán, vonalig, 5+1-es felállásban feszültek egymásnak a csapatok. A nyitómérkőzést a helyiek Tapolca csapatával vívták, sok kihagyott helyzet, kapus bravúrok és 1-0-s hazai végeredménnyel zárult. Ugyanez mondható el a Veszprém-Ajka meccsről is, itt Veszprém nyert 1-0-ra. Következett az utólag a legjobb meccsnek titulált Pápa-Veszprém rangadó, melyet szép megoldások, kemény, de férfias küzdelmek, kapus bakik-bravúrok, kapufák és sok gól jellemezte és ebből a "csatából" 4-3-ra Veszprém került ki győztesen. Az Ajka-Tapolca szoros mérkőzésen 2-1-es ajkai sikert hozott, a Pápa-Ajka meccsen a szerencsésebb hazaiak 3-2-re nyertek. A záró mérkőzésen a Veszprém csapata már úgy léphetett pályára, hogy megnyerte a tornát. Ez némileg kihatott a játékukra és a becsületesen helytálló tapolcai csapat meg is szorongatta a bajnok Veszprémet, az eredmény 3-2, Veszprém javára.

A torna végeredménye: 1. Veszprém, 2. Pápa, 3. Ajka, 4. Tapolca

A legjobb kapus Pilinger Krisztián Tapolca

A legjobb játékos Kis-Varga András Ajka

A torna gólkirálya Lukács István Veszprém.

A torna után került sor a fent leírt díjak átadására a Boszorkánykonyha éttermében, ahol egy finom ebéd és ital keretében kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény.

dscf8771.jpg

 

Évadzáró bál 2018

 

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük az év végi játékvezetői bálunkat. A helyszín nem változott, a Boszorkánykonyha adott otthont ismét a bálunknak. A nyitó beszédek után, melyet Szepesi Mihály, a pápai csoport elnöke illetve Lovasi István, a Megyei JV. Elnök helyettese tartottak, azon kollégákat díjazták illetve jutalmazták, akik jubiláltak (Szabó Róbert 35 éve kezdte a játékvezetést, Ákos Dávid 15 éve), csoportban végzett munkájuk elismeréseként (Mitók Patrik és Pető István) illetve felkerült az Országos keretbe (Gáspár András). Heller János játékvezető befejezte a működést, őt is megjutalmazta a csoport egy szép díjjal. A vacsora elfogyasztása után tombola, tánc illetve beszélgetések zárták az idei évet. Legközelebb december 30-án találkozik a  csapat, akkor egy bowling party-t tartunk.

dscf8831.jpg

Oldalunkon a  Díjfizetési táblázat 2018-19 -ra klikkelve olvashatjátok az új díjszabást, mely a 2018-19-es év nyarától hatályos!

 

 

GYÁSZHÍR

 

Hosszú betegség után, 82 éves korában elhunyt Palotai Károly, az 1964-es tokiói olimpián aranyat nyerő magyar válogatott játékosa, csapatkapitánya, későbbi nemzetközi szinten jegyzett játékvezető, jelentette be honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Palotai 1935. szeptember 11-én született Békéscsabán, a helyi Előre csapatában kezdte a labdarúgást, 1953-tól már a profikkal játszott, de 1955-ben egy szezonra a Győri Vasas ETO-hoz igazolt. Innen két szezon jött a német Freiburgernél, majd 1959-ben visszatért a Győrhöz, ahol 1963-ban megnyerték az őszi bajnokságot.

Játékospályafutása legnagyobb sikerét az 1964-es tokiói olimpián aratta, ahol hétből hat meccsen játszott a végül olimpiai bajnok válogatottban, de a Csehszlovákia elleni döntőről sérülése miatt lemaradt, ezért akkor nem is kapott érmet, azt csak évekkel később vehette át. Az olimpiai és B válogatottban 23-szor szerepelt, a rendes válogatottba egyszer sem hívták be.

Palotai Károly

Palotai Károly

Fotó: Földi Imre / MTI

 

2017.12.31-én a JMSZK ismét megrendezte a hagyományos szilveszteri futást. Csoportunkból Pethő István a 2. helyen végzett korcsoportjában, melyhez ezúton is gratulálunk! Magyar Honey Ádám és jómagam a családommal szintén részt vettünk a jó hangulatú, remek időben megtartott versenyen, ahol közel 140 fő búcsúztatta az évet egy kellemes futással.

64684126dscn4656.jpg

img-1890.jpg

2017.12.30-án, Dávid napján összegyűltünk, hogy méltóképpen búcsúztassuk a mögöttünk hagyott évet. A helyszín a Gambrinus étterem, ahol este 6-tól Magyar Ádám szervezésében 1/4 10-ig bowlingoztunk. Két csapat volt: a 30 éven felüliek és a 30 év alattiak. A mérkőzés túlnyomó részében a korosabb brigád vezetett, de ahogy teltek a percek és fogyott az üdítő (plusz Dávidnak a bokája sérült volt), az ifjú titánok átvették a vezetést és ha nem is sokkal, de megnyerték a versenyt. A kimerítő csata után mindenki jóízűen fogyasztotta az általa rendelt bőséges vacsit, majd beszélgetéssel zártuk a vidám esténket, jövőre (azaz idén) ismét itt találkozunk! Képeket találtok a rendezvényről a galériában.

img-1868.jpg

Eltelt egy év, vége a bajnokságoknak, ismét egymásnak feszültek a csoportok legjobb focistái, hogy eldöntsék, 2017-ben Ajkán ki legyen a bajnok. Nagyszerű körülmények, kiváló játékvezetés (ezúton is köszönet Hegedűs Iminek és Lovasi Istvánnak, hogy vállalták a  feladatot), jó mérkőzés, sportszerű csapatok. Röviden így jellemezném a szombat délelőtti rendezvényt. Pápai szempontból egy örömteli hír: Terelmes Dávid a legjobb játékos címet érdemelte ki, és övé lett a képzeletbeli Puskás-díj is, egy gyönyörű kapásgól után. Hogy ki nyerte a tornát? Aki kíváncsi a részletekre klikkeljen IDE.

Elkezdődött a 2017/18-as bajnokság, a letöltések menüben találtok instrukciókat a bajnoki és kupa meccsekkel kapcsolatban illetve felkerültek az idei év versenykiírásai is!

A képgaléria menüben Szepesi Misi jóvoltából az évadzáró bálról, a 4 csoport tornájáról és a bowling partiról is találtok képeket! Érdemes megnézni!!!!

Veszprémben került megrendezésre a 4 csoport tornája, ahol a pápai srácok az előkelő 2. helyen végeztek. Gratulálunk! Képek és eredmények hamarosan!

 

2015. július 25-26-án új helyszínen, Ajkán volt a nyári frissítő kurzus. Szombat reggel 1/2 6-kor gyülekező, regisztráció, majd a talentek kezdték a 6*40 métert, utána pedig a 20*150 métert, 10 körön keresztül. A délelőtt folyamán a Megye 1-2-es keret tesztelt, utána elfoglaltuk a szállásunkat, ebéd, majd délután Mező Béla elnök, Uszkai György küldő bizottság vezető értékelte a szezont, majd Fábián Mihály FIFA jv. videós elemzése követte a sort. Másnap reggel a Megye 3-4-es keret is letesztelt, eközben elkezdődött a kispályás torna, ahol bronz érmet szereztünk. Ebéd után Csík Ferenc megyei igazgató tartott szokásos év eleji beszámolót, elmondta kéréseit, elvárásait. A délután folyamán ismét Fábián Mihály videós elemzését láthattuk, majd Lémon Oszkár FIFA asszisztens az MLSZ JB központi oktatási anyagát mutatta be. A nap utolsó feladata az elméleti teszt megírása volt, mely a kiértékelések után elmondható, hogy csoportunkból mindenkinek sikerült, akárcsak a fizikai felmérő! Visszatérve a szombati naphoz: egy hiányzónk volt, Gyűrűsi Péter. Hiányzásának nem kisebb oka az volt, hogy Peti meghívást kapott az NB3-as tesztre a Puskás Stadionba, ahol annak rendje és módja szerint le is tesztelt, majd ebéd környékén már csatlakozott is a csoportunkhoz. Gratulálunk ez úton is, irány az országos keret tagságig! Az ajkai táborról pár szó: remek idő, jó környezet, finom kaják, remek kiszolgálás, egyszóval jól éreztük magunkat! A keretek besorolását a későbbiekben frissítem!

 

Lezárult ismét egy szezon, melyet június 27-én egy nyári, hagyományos évzáróval tettünk emlékezetessé. Kispályás foci, 11-es rúgó bajnokság, lábtenisz verseny színesítette a programokat, melyek után jól esett mindenkinek a pörkölt. Fényképeket Szepesi Misi készített, melyeket majd felteszek az albumba. A délután folyamán egy heves zápor a lelátók alá kényszerített bennünket, de sikerült ezt is megoldanunk, így a csoport magja  este 7 óra felé bezárta a Perutz Stadion kapuit...

Február 22-én vasárnap lesz a téli-tavaszi frissítő kurzus, melyre a megjelenés kötelező! Részletes program leírás itt található: edzőtábor. Aki szeretné tudni a teszt szinteket, ide klikkelve eléri: teszt szintek.

 

KÉPEK A BÁLRÓL ÉS A 4 CSOPORT TORNÁJÁRÓL A GALÉRIÁBAN MEGTEKINTHETŐEK!

Kicsit megkésve ugyan, de beszámolok az elmúlt pár hét eseményeiről. Kezdeném a sort azzal, hogy az összes bajnokságban lezárultak az őszi fordulók, elmaradt, félbeszakadt mérkőzést nem viszünk magunkkal a következő évre, minden kolléga sérülésmentesen zárta az évet. Itt jegyezném meg Szabó Attila esetét, aki műtéten esett át, de már a felépülés rögös útjára lépett, reméljük tavasszal viszont látjuk a pályákon! Befejeződtek a központi edzéseink is, köszönet Ákos Dávidnak, Piller Andrásnak és Nedvesi Richárdnak, akik időt és energiát nem sajnálva levezényelték az edzéseket. Győzteseket is hirdettünk, mégpedig 4 kategóriában: 11-es rúgásokban Ákos Dávid, a kapufa rúgásban Nedvesi Richárd nem talált legyőzőkre, az összetett versenyt Ákos Dávid nyerte, a nyári edzésektől kezdve a TRIVIA tesztek összetett győztese Gyürüsi Péter lett! A központi edzések majd januárban folytatódnak, mindenki értesítve lesz, de addig is mozogjatok, lesz szilveszteri futás is, akinek van kedve, jöjjön és fussunk egyet!
November 21-én  az eddig jól bevált Boszorkánykonyha éttermében tartottuk az évadzáró bálunkat. A megyei vezetés részéről Mező Béla, Kéri Árpád és Csík Ferenc tisztelt meg bennünket jelenlétükkel, de itt volt Tóth Péter a PELC ügyvezetője, Horváth Lajos, győri küldő és elnökségi tag is, illetve a csoportok képviselői is. Beszédet tartott Gyürüsi Gábor csoportunk nagyra becsült vezetője, Mező Béla elnök úr és Csík Ferenc igazgató úr. A csoportunkban végzett munkájukért 4 fő részesült elismerésben: Krózser Balázs, Takács Ervin, Szepesi Mihály, Horváth Patrik. 15 évvel ezelőtt vizsgázott játékvezetőként Kovács Csilla, ő egy kupát kapott elismerésként. Pályafutása befejeztével csoportunk elbúcsúzott Maráz Józseftől, aki egy díszes üveg plakettet vehetett át. A bál jó hangulatban, finom ételekkel és sok-sok tombolával zajlott le. Képeket hamarosan feltöltöm. Következő héten a pápai csoport rendezte a 4 csapatos tornát, melynek eredménye részünkről lehangoló: 3 meccs, 3 zakó, így elcsíptük a 4. helyet. Eredmények: Pápa - Veszprém 0-3, Tapolca - Ajka 1-4, Ajka - Pápa 1-0, Veszprém - Tapolca 3-1, Tapolca - Pápa 4-3, Ajka - Veszprém 2-5, A végeredmény: 1. Veszprém 9 pont, 2. Ajka 6, 3. Tapolca 3, 4. Pápa 0 pont. A különdíjasok névsora: A torna legjobb játékosa: Gottfried Dániel (Ajka), a legjobb kapus Török Gyula (Veszprém),
a torna gólkirálya 5 találattal Zsély Benedek (Veszprém) lett.

 

Játékvezetői csoportunkat meghívták a Vasas pályára 2014. július 5-én egy kispályás labdarúgó tornára, ahol két csoportban zajlottak a küzdelmek. Csapatunk a csoportjában a 2. helyet érte el, így a döntőbe jutásért küzdöttek meg a csoportunkból teletűzdelt bombaerős Veszélyes Hulladék csapatával, de sajnos 1-0-ra kikaptak, viszont a 3. helyet elcsípték. A mérkőzések után állandó szakácsunk, Szepesi Misi bográcsos finomsága mellett fejezték be a kellemes szombati napot!Gratulálunk a részvevőknek!Képek a galériában!

 

dscf4443.jpg

 

Június 21-én befejeztük a 2013/14-es évadot egy főzéssel, focival, beszélgetéssel tarkított szombat délelőtt. A hagyományos évadzáró rendezvényünknek a Lombard stadion adott otthont. Délelőtt 11-es rúgó versenyt rendeztünk, melyet Takács Ervin nyert meg!Utána foci minden mennyiségben, majd az éhes szájakat finom pörkölt tette jólakottá. Ebéd után szellemi totó,melynek győztese Szepesiné, második Gáspár András, harmadik Krózser Balázs lett, majd kötetlen beszélgetés követett, a befejezés a késő esti órákban volt, valahol a város szívében...Képek a galériában!Köszönet mindenkinek!

 

dscf4262.jpg

 

Tegnapi nappal véget értek a csütörtöki központi edzéseink! Rekord létszámmal, 23 fővel tartottuk meg a záró edzést, melyen eldőlt, hogy a 11-es és kapufa rúgó versenyt is Mitók Patrik nyerte meg, övé lett a 2 darab foci labda, és értelemszerűen az összetett versenyt is ő nyerte, díja egy kupa lett. A jó hangulatú focit a mez nélküli brigád nyerte 5-2 arányban! A foci után jól esett a sör és az üdítő, aki éhes volt, tudott enni zsíros deszkát hagymával. Köszönet Gyürüsi Gabinak, aki mérnöki precizítással kente a kenyérre a zsírt illetve Magyar Árpádnak, aki a hagymát szelte óriási szakértelemmel! Remélem mindenki jól érezte magát, képek a galériában!

 

img_1011.jpg

 

Az egyetemi étterem volt a helyszíne a 2013-as éved záró és 2014-es évad nyitó báljának a megyei játékvezetőknek január 31-én, ahol közel 160-an tették tiszteletüket. A jó hangulatú rendezvény díszvendége Andó-Szabó Sándor FIFA sípmester volt, aki megyénk koordinátora. A nyitó beszédek és az elmúlt év értékelése után a legjobbak és jubiláló játékvezetők díjazása következett. 35 évvel ezelőtt vizsgázott Kaibás Dezső és Kuntner Zoltán, 25 éve Szabó Róbert és Uszkai György, 20 éves játékvezetői múltra tekinthet vissza Nagy Szabolcs, Szabó László, Pintér János, Harkai Attila, 15 éve fújja a sípot Hegedüs Imre, Kozma Tamás és Lovasi István. Az országos keretben nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként Mohos Milán vehetett át díjat, a futsal NB1-ben Márton Zsolt érdemelte ki az elismerést. Veszprém megye legjobb játékvezetője Ákos Dávid lett, a legjobb asszisztens Takács Tamás, mindketten Pápáról! A megye legjobb talentje Baranyai Tamás Ajkáról. A megyében  végzett kiemelkedő JB munkáért Gyürüsi Gábor, Rogácsi Balázs, Wenczel Imre és Takács Gábor kapott emlék plakettet. A finom vacsora után a játékvezetők megmutatták, hogy a tánc parketten is kiválóan helyt állnak, hajnalig folyt a mulatság, miközben a pápai Három Grácia (Nati, Kata, Rita) formáció szórakoztatta a közönséget. Többek egybehangzó véleménye, hogy az elmúlt évek legjobb báljának voltak részesei!

 

bal20140203_07391445.jpg

 

November 30-án, szombaton Ajkán volt a 4 csoport kispályás labdarúgó-teremtorna. Veszprém 2 csapattal indult, körmérkőzéses lebonyolítással zajlottak a mérkőzések. Csapatunk először Ajka csapatát verte 1-0 arányban, majd 1-1-es döntetlen Tapolcával, Veszprém 2. csapatát 3-1-es hátrányból fordítva 4-3-ra legyőztük, majd az utolsó mérkőzésen döntetlent játszottunk az első számú Veszprém csapattal. Mivel Tapolca sem hibázott, az ő utolsó mérkőzésükön dőlt el az első hely sorsa. Tapolca 3-0-al abszolválta mérkőzését, így jobb gólkülönbségének köszönhetően övék lett az első hely, mi a másodikak lettünk, megelőzve Veszprém 1, Ajka és Veszprém 2. csapatait. A torna legjobb kapusa Földi Kornél Tapolcáról, legjobb játékosa Szöllősi Attila Ajkáról, míg a torna gólkirálya Szabó Tibor lett Pápáról!Gratulálunk!Jövőre mi leszünk a házigazdák és reményeink szerint végre kilépünk saját árnyékunkból és megnyerjük a tornát!

 

img20131209_15093400.jpg

 

2013. november 22-én került megrendezésre a játékvezetői évadzáró bálunk, melynek helyszíne ezúttal is a Boszorkánykonyha VIP terme volt. Megtisztelte a rendezvényünket Mező Béla, a Veszprém Megyei JB Elnöke, Csík Ferenc, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának Igazgatója, Kéri Árpád elnökségi tag, Tóth Péter, a PELC Ügyvezető Igazgatója illetve a csoportok delegáltjai. Rövid beszédek hangzottak el az év közben történt eseményekről, változásokról, majd Mező Béla adott át szép serlegeket  a 10 éve vizsgázott Ákos Dávidnak és Gyürüsi Gábornak. A csoportért végzett munkája elismeréseként Takács Ervin és Szabó Róbert vehetett át emlék plakettet, a csoportban végzett kiemelkedő munkájuk jutalmaként Gáspár András, Gyürüsi Péter és Harkai Attila is emlék plaketteket vehetett át Gyürüsi Gábor csoport vezetőtől. A finom vacsora után a Három Grácia formáció zenés előadásának tapsolhattunk illetve táncolhattunk, majd értékes tombolák kerültek kisorsolásra. Az este hátralévő részében Bognár József szolgáltatta a talpalávalót. Köszönöm a segítséget azoknak, akik az előkészületekben elévülhetetlen érdemeket szereztek. A tombola tárgyak felajánlását köszönjük az LG CENTRAL EUROPE SE magyarországi fióktelepének! A serlegek és plakettek Böröczki Jenő órásnál a TIK-TAK  szervízben készültek, köszönjük!Képeket az eseményről a galériában találtok!

2013. július 29-én tartottuk évadzáró rendezvényünket, melynek helyszíne a Perutz stadion volt. Az elmúlt évekhez hasonlóan volt kispályás mérkőzés, 11-es rúgó bajnokság, melyet Szabó Tibor nyert meg, őt illette a foci labda, majd egy szellemi totó következett, melyen ketten is 13 találatig jutottak, nyereményük egy kupa volt. A nyerő páros: Láposi József és Schnellbach Gábor. Az ebédet hosszú évek óta először más készítette, az új szakácsunk Szepesi Mihály lett, megörvendeztetett bennünket egy finom marha pörkölttel. A rendezvény kora estébe nyúló beszélgetésekkel ért véget. Nem szeretnék senkit kiemelni azok közül, aki segítette a zökkenőmentes lebonyolítást, ezért mindenkinek megköszönöm a segítséget! Képek hamarosan!

Ahogy a tavalyi év végén, idén is sikerült teljesíteni a szilveszteri futáson a 20 fős minimumot, mellyel egy 20 ezer forintos vásárlási utalványt nyert a csoportunk! Szeretném megköszönni név szerint azoknak, akik segítettél csoportunkat: Takács Ervin, Takács Tamás, Szepesi Mihály, Poós Tamás, Réthi Márta, Nedvesi Zalán, Nedvesi Richárd, Harkai Attila, Borbély László, Szalai Máté, Kun Gábor, Gáspár András, Varga András, Wölfinger Ferenc, Simon Réka, Simon Ádám, Láposi József, Sztupák Tibor, Gyürüsi Péter, Magyar Ádám. A rekord számú nevezés (250 fő) mellett külön megemlíteném, hogy Sztupák Tibor és Nedvesi Richárd is 3. helyezést értek el! Gratulálunk nekik és mindenkinek, aki vette a fáradságot, hogy képviselte csoportunkat! Minden kedves kollégának és olvasónak Boldog Új Évet Kívánok! A képeket köszönjük Haraszti Gábor sport újságírónak, a Papa-ma.hu szerkesztőjének!

fut3.jpg 

 fut4.jpg